křoví zapnout jako nový panel https://www.youtube.com/watch?v=-BakWVXHSug Zlé snyPokaždé stejná noční můra. Nejdříve uslyší děsivý zvuk. Ostrý dech, následuje nelidský křik, že se něco blíží. To je začátek jeho šíleného spěchu. Běží bez dechu, v krajině stínů a mlhy, s pocitem, že ztrácí půdu pod nohama........ a to zvíře, monstrum se neúprosně blíží. Bez ohledu kam běží, vždy skončí na stejným místě, čelem ke zdi. Poté je nucen čekat na šelmu. Cítí jen kapky potu a strach svírající hrdlo. Slabý a bezmocný......kořist? Jako obvykle, zvíře se nakonec před ním neobjeví. Pouze panická křeč na jeho tváři prozradí ohavný vzhled šelmy. Zvíře vydá zvuk, nebo spíš démonický smích. Vyděšený skáče na ledovou zeď a zkouší se na ni vyškrábat.
A zatím co, se stín deformované šelmy blíží, se jeho postoj najednou mění. Pomalu zvedne hlavu a podívá se nenávistně na stvoření. Natáhne kostlivou ruku svírající hořící šavli a použije už tolikrát nacvičený výpad. Zvíře začne hořet a hroutí se k zemi. Záplava obrazů mizí.................z kořisti se stal lovec.
Yarvok vidí najednou obrázky známých tváří, které s vyděšeným výrazem křičí, aby je ochránil od monster. Jejich ústa deformuje strach a jekot....zvuk před kterým Yarv padá k zemi. Prosí je, aby byli zticha.
Probouzí se na bušení srdce a dušnost. Když se uklidní, zrudne studem. Kdyby křičel jen ve snu....Je to už pár úplňků, co ho pronásledují ty noční můry. Nikdy to nikomu neřekl, ale všichni kolem to vědí. Ten sen ho mučí od příchodu na ostrov. Pomalu se bojí usnout......každou noc. Identita monstra musí mít svůj smysl. Zatím tuhle hádanku nevyřešil.
Uvědomil si, že je ráno, šel k oknu a otevřel ho. Nabral do plic svěží vzduch probouzejícího jitra.
A když první paprsky slunce ozářily vesnici, konečně usíná jak špalek ... když tu ....
…... Náhlý poryv větru zasáhl můj obličej a já se ocitl ve vzduchu. Vysoko nad ostrovem, vysoko od ječících skal. Chvilku sem se tam vznášel. Slyšel jsem jen zvuky větru a bití z mých křídel, ve snaze udržet se ve vzduchu. Podíval jsem se zpátky do prostoru a spatřil ho ... Stvoření zvedlo ruce a promluvilo ...
Přijde nemoc a hladomor ... nechť jste milosrdní
Přijde jejich legie zkázy ... nechť jste sjednoceni
Přijdou jejich stoupenci ... nechť jste připraveni
Pohltí vás věčná tma ... nechť víra a modlitby, jak světlo naděje vás povedou ...Yarvok se probudil a prudce vyskočil ... v kostlivé ruce svíral zubatou šavli ... šavli osudu ...