Aréna

Zde jsou umístěny dořešené záležitosti, spamy, neaktuální témata atd.
Neuroxerus

Aréna

Příspěvek#1 » 02 bře 2016 13:15

Zdravím,

líbilo by se mi, kdyby byla na serveru aréna a pořádali se v ní organizované zápasy mezi hráči (1v1, 2v2, 3v3, ...) a popřípadě i klání na koních s turnajovými kopí. Myslím si, že by to bylo pěkné zpestření a zároveň by si i hráči, kteří nemají zkušenosti s PvP mohli nějaké nabrat.

Pro arénu bych navrhoval tato pravidla:

- návštěvníkům arény se nekradou ani nezabíjejí odstavené koně
- bojuje se na život a na smrt až do chvíle, kdy se hráč vzdá. Zde je k diskuzi, zda v tomto případě je volba na hráči, nebo bude obecně platné, že vzdávající se nezabíjí.
- hráči, kteří zvítězí, nesmí lootovat těla poražených
- jedy na zbraně jsou povoleny

Žádná další pravidla mne nenapadjí. V bezprotřední blízkosti arény by mohla být nějaká stavba, kde by se všichni hráči respawnuli v případě prohry.
V aréně by také mohli probíhat různé jiné zápasy či výzvy - jednotlive/skupina proti medvědovi či tlupě jiných agresivních zvířat, všichni proti všem (poslední přeživší vyhrává) a podobně.
Nejsem si jist, zda existuje nějaká herní měna (mince?), popřípadě jak moc je využívaná, ale hráči by mohli vsázet na vítěze, vítěz by mohl být vyplacený ze zápisného do arény.
Určitě by v okolí arény mohl být i nějaký obchodník, který by obchodoval s kvalitním jídlem a pitím, lékař, který by léčil

Komu se tento návrh líbí, nebo by ho rád nějak upřesnil/upravil, nechť se vyjádří! :-)

S pozdravem,
Neuro z Creydenu.

Salomon
Public Relations

Re: Aréna

Příspěvek#2 » 03 bře 2016 12:26

Ahoj,

V první řadě mi dovol poděkovat za tvůj příspěvek. Ceníme si každého nápadu, který přispěje k lepším zážitkům ze hry a ke zkvalitnění serveru. :)
Teď k jádru věci. Projekt "Aréna" tu už jednou byl a setkal se s poměrně solidním úspěchem (a účastí). Vyskytly se však 2 celkem zásadní problémy:
1) navýšilo se tím množství starostí pro adminy, kteří museli arénu udržovat, organizovat souboje, eventy atd., muselo se zapínat JH, aby se nepřišlo o aligement apod. ...a když to přičteš k bezpočtu dalších povinností, které již mají, může se to jevit jako problém
2) existence propracované arény s sebou přinesla lagy a velký fps drop, proto by se muselo dbát hlavně na jednoduchost - např. jen obehnat palisádou s ochozy, na kterých by byli diváci, koně by byly mimo claim atd. prostě se vyhnout velkému množství objektů v okolí

Teď ke tvým pravidlům:
- koně se určitě zabíjet nebudou, ani diváci, ani gladiátoři (kteří nebojují v aréně)
- musí se bojovat vždy až do posledního dechu, žádné vzdávání, to je prostě riziko boje v aréně
- lootování padlých není povoleno, loot všech mrtvých bude patřit aréně (ber to jako daň za účast), vítěze bude čekat náhodná odměna
- jedy bych osobně zakázal, mělo by rozhodovat bojové umění a ne to, že soupeře jednou trefíš a pak před ním utíkáš dokud nezemře
- ze zbraní bych zakázal granáty, ostatní házecí zbraně jsou povoleny

- mince se zavedou do hry až s obchodní stanicí (prozatím pozastaveno)
- obchodník a lékař se může zařídit, ale nechal bych to asi na lidech, ať se této příležitosti někdo chopí (přece jen by se jedno o zajímavý výdělek)
- místo na respawn není potřeba, ten kdo umře se bude muset stejně znovu vybavit atd. a to udělá jedině u sebe ve hradu

Toť můj názor :)

Ave!
Lady Yennefer, Honorable Member of Templars Guild

Potky
Admin

Příspěvek#3 » 03 bře 2016 12:43

Zatím jen zkrácená verze: ANO.

Zajímá mě ohlas komunity, jestli si to zde jen pročtou nebo jestli se zajímají o dění na serveru. Pokud zde bude 10 a více pozitivních ohlasů, pak bych usoudil, že už to může mít význam.
Potky - webmaster, support, co-founder
team member of TerraSancta.cz

Obrázek

Kejtik

Příspěvek#4 » 03 bře 2016 13:02

Vím kolik starostí a problémů nese aréna a proto jsem za mě pro, pokud bude zájem více jak 25 lidí a proti, pokud méně. Takže vlastně jen píšu aby bylo vidět, že jsem to četl :-D

Henry

Příspěvek#5 » 04 bře 2016 10:01

Já jsem taky pro. Co se týče obchodu s jídlem a lektvary, můžu se toho chopit já, jakožto budoucí majitel obchodní stanice moonhill. Můžou se třeba platit i nájmy za místo stánku. Platilo by se guildě, které by aréna patřila. Tím by se implementovalo více obchodních možností do hry a ekonomika jako taková. Samozřejmě by se více, než kdy předtím potřebovali mince. Jinak se všemy nápady, co zde byli napsány, naprosto souhlasím a mám nápad jak tento projekt udělat ještě zajímavějším.Menší arény by mohli být ve více guildách a mohla by se zavést gladiatorská liga terra sancty. Systém bojů by byl uplně jednoduchý. Každý s každým a podle toho jak by kdo skončil, by dostal určitej počet bodů. Na konci sezony by se body sečetli a ten kdo by měl nejvíce, stal by se šampionem terra sancty a měl by určité bonusy, v podobě itemů.

Promyslete to. Vše bych naplánoval :-)

standa

Příspěvek#6 » 04 bře 2016 10:23

Rozhodně jsem pro arénu a moc se mi líbí Henryho nápad s ligou(samozřejmě bych mu s tím pomohl) , jedy a granáty bych v aréně zakázal to by postrádalo smysl a za mě by měli být zakazene veškeré vrhaci předměty.
Lady Analie of Moonhill
Always remember life is feudal!

Neuroxerus

Příspěvek#7 » 04 bře 2016 13:23

Jsem rád, že se k tomu konečně někdo vyjádřil - díky!:-). Liga je super nápad. Myslím si, že není nutnost bojovat do posledního dechu a že v případě, že se někdo vzdá, tak bude narozhodnutí protivníka, zda jej chladnokrevně zabije nebo ukáže špetku milosrdenství a poraženého soupeře nechá potupně odbelhat z arény.

Jsem také pro zákaz výbušnin, ale vrhací nože a sekery či jiné bych klidně ponechal:-).

Neuro z Creydenu.

Salomon
Public Relations

Příspěvek#8 » 04 bře 2016 13:27

Je to sice předběžné, ale v rámci guildy Templars jsme uvažovali, že nějakou takovou arénu postavíme pokud by o ní byl zájem. Ušetří se tím starosti pro admina a můžeme si to organizovat sami jako komunita :) Je to vše na domluvě a nastavení určitých pravidel.
Lady Yennefer, Honorable Member of Templars Guild

lama6543

Příspěvek#9 » 05 bře 2016 16:01

Jsem pro, jen bych loot zabitého "gladiátora" vrátil majiteli, zvýší to účast, řekl bych :) Jinak JH se zapínat nemusí když budou "gladiátoři" ve skupině, ne ?
Král je mrtev, ať žije král!

Sharana

Příspěvek#10 » 07 bře 2016 14:47

Hello,
I wish I saw this topic earlier. We wanted to organise Jousting tournament (knights with lances), so we started constructing the arena in our claim some time ago for it. If regular arena for fight with swords,axes, etc is popular (1vs1 or 2vs2) we can try making such one too and see how it goes.

We will prepare prices for the winners, but I'm still not sure how to organise bidding, rent of equipment or trade opportunities for others. The tournaments will be outside JH and while in group there is no loss of alignment.

Zpět na “Archiv”