Nová Ekonomika

Herní měna, obchodování a ceník. Přečtěte si podmínky.

REALIZUJEME
Potky
Admin

Re: Nová Ekonomika

Příspěvek#11 » 27 zář 2016 16:08

Jsem ochotný rozběhnout herní ekonomiku a obchod bez reálné měny. Stačí si jen odsouhlasit podmínky. Napadlo mě proměnit bludišťáky v mince. Poté lze s nimi obchodovat u GM. Ceník navrhneme společně. Tím bychom sjednotili aktivitu komunity a výhody. 8-)

Co vy na to říkáte? :)
Potky - webmaster, support, co-founder
team member of TerraSancta.cz

Obrázek

Pokemon

Příspěvek#12 » 27 zář 2016 18:13

+- bych s tim jsem schopen aj souhlasit prevod bludaku na mince tak moznost... ale snizovani aligmentu nebo ty staty s tim urcite nesouhlasim.... ;)

Potky
Admin

Příspěvek#13 » 30 zář 2016 17:53

Abychom se někam zase posunuli, tak otevřu ekonomiku, která bude záviset na herní měně. Ač nerad, tak zde bude prostor ke zvýhodnění větších guild. :( Jelikož chci udržet komunitu co nejaktivnější a společenskou, tak proběhne konverze bludišťáků na mince. V jakém poměru si ještě rozmyslím. Za účast na eventech bude přímá odměna v podobě mincí. Samozřejmě vítězové budou obdařeni více. :)

Založím obchodní stanici, která bude mít pravidelnou otevíračku. Mimořádně bude po oznámení v global chatu otevřena.

Co nepodpořím: vyplacení alignmentu a statů

Co přinesu: možnost nákupu itemů, spolupráci a růst komunity, cenné mince...

Na ceníku zapracuji o víkendu, pokud bude čas. Určitě bude možné se k ekonomice vyjádřit před její implementací. Kdo jiný zná hodnotu itemů lépe nežli naši hráči? Možná po turnaji bychom se opět mohli sejít na TS a vyslechnout návrhy. ;)

Obrázek

Benny

Příspěvek#14 » 01 říj 2016 17:46

Byla by možnost zapojit i ostatní do Obchodní stanice? Tím myslím, že když budu mít spoustu věcí které například nemám jak momentálně využít a zbytečně mi zabírají místo ve skladu tak po dohodě směnit za mince? Např. mám 50x lano a vše co ho potřebuje mám, nebo mám ještě nějaké erární, mám stálou produkci takže materiál na to budu mít vždy abych si nějaká přidělal, ale momentálně ho prostě nepotřebuji ani v nejbližší době nebudu potřebovat. Tak bych se domluvil s GM a dal bych mu 50x lano a on by mi dal třeba 5 zlaťáků (záleží podle toho jakou bude mít hodnotu v ceníku). A když by někdo potřeboval tak by přišel do obchodní stanice, řekl GM, že potřebuje 20xlano a on by mu je třeba za mince nebo za jinou surovinu poskytl, nebo tak nějak podobně. Vím, že je problém v tom, že ta stanice zatím nefunguje tak zatím to jde jen tímto způsobem.

Jde o to, že třeba spousta lidí něco potřebuje čas od času, já třeba také. Ale ti co nabízejí a mají dostatek, nejsou ve stejnou dobu na serveru jako ti co poptávají.

Já třeba osobně nestíhám eventy, jako např. vrhání sekyrek, přijel jsem a bylo už po eventu. A spousta lidí možná také. Tak aby měli všichni šanci získat nějaký ten zlaťák navíc do budoucna.

Snad chápete co tím myslím. Připomínky uvítám, nebo klidně vysvětlím více do detailu na TS.

Edmund

Příspěvek#15 » 04 říj 2016 19:30

Benny, to co píšeš je právě ten problém jak řešit nepřítomnost prodávajícího nebo kupujícího a hodnotu zboží. Obchodní stanice sprostředkovaná adminem je podle mne kravina - admin nebude mít čas každá den vypořádat třeba 50 obchodů pro 50 hráčů. Ten ceník taky je špatné řešení - pro někoho to tvoje lano má cenu zlaťáku, protože ho nutně potřebuje a pro někoho pár stříbrných protože ho může za nějakou dobu vyrobit - navíc je otázka, kde nějaký nováček vezme mince na obchod? řešení je podle mne v tom že si hráči sami stanoví místo a čas pro obchody (třebas nějakou adminskou tržnici a pevně stanovený čas) a cenu si vyjednají na místě mezi sebou, dokud nebude fungovat trading post tak jiné reálné řešení pro obchodování asi nebude. A mince si může nováček nebo jiný hráč zakoupit u admina - za jakou cenu či měnu apod. je na rozhodnutí admina (může to být paušál pro začátečníka, monument apod.)

Potky
Admin

Příspěvek#16 » 10 říj 2016 22:47

Věřím, že se dá najít přiměřeně vyvážený obchod. Tato informace je pro mě nová, že eventy nestíháš. Feedback je potřeba.

Možnost odkupu by se dala zvážit, ale zřejmě nebude moc výhodná. :pardon: Snažím se o propagaci komunitního obchodu, který nefunguje, jak někteří tvrdí. :pleasantry:

@Benny, tvá problematika by se například dala řešit obchodními sklady, které naplníš a claimneš. Na webu si vypíšeš obchod a já ho provedu. ;)

Jde jen o to si nastavit rozumná pravidla. Za mě protlačuji eventy, neboť to zvyšuje aktivitu na serveru, poskytuje zábavu v každodenní rutině a hlavně otevírá komunikaci v komunitě. :friends:

Obrázek

Zpět na “Obchod”