Zdravim, mam malý návrh k časování restartů serveru.
Restart trvá pár minut, když byl v jednu ráno, zažil jsem i relog v rámci jedné minuty. Jediná trochu uživatelsky nepřijemná věc je, že předtím nepřijde žádný varování. Dal by se udělat nějakej global/sysmessage s odpočítáváním, něco jako "Shutdown za 5 min, zhluboka se nadechněte a někam si zalezte."? (Pokud existuje, tak jsem jenom slepej a omlouvám se.)
Druhý návrh - restart má nepřijemný vliv na herbal zahrádky, když to člověk spojí s nějakým pravidelnym chozením do práce tak to ve výsledku dopadne tak, že nemá nárok přes týden sklidit. (Z práce přijdu nejdřív v pět, to je +9h - uzrálo někdy ve dvě ráno, to už jsem v limbu a přes noc se to resetuje, ráno jsem rád, že vím, kolik mám končetin a kterých - lognout se pro zasazení je scifi.) Posunutí kamkoliv do noci nijak nepomůže, ale kdyby přišel restart někdy mezi pátou odpolední a půlnocí, aby člověk zvládnul být online z obou stran restartu a sklidil před a zasadil po něm, tak by se to vyřešilo. Samo o sobě je to minutový přerušení hry, který by třeba kolem šestý odpoledne nikoho moc neprudilo.
(Ano, vím, že se můžu dohodnout s nějakým nespavcem, aby mi kolem druhe/třetí ranní sklidil, nebo aby mi dopoledne zasel, taky to tak řeším, ale je to nešikovný, neohrabaný, nepružný a trochu naprd.)