Restarty serveru

Zde jsou umístěny dořešené záležitosti, spamy, neaktuální témata atd.
Vili

Restarty serveru

Příspěvek#1 » 02 kvě 2016 09:07

Zdravim, mam malý návrh k časování restartů serveru.
Restart trvá pár minut, když byl v jednu ráno, zažil jsem i relog v rámci jedné minuty. Jediná trochu uživatelsky nepřijemná věc je, že předtím nepřijde žádný varování. Dal by se udělat nějakej global/sysmessage s odpočítáváním, něco jako "Shutdown za 5 min, zhluboka se nadechněte a někam si zalezte."? (Pokud existuje, tak jsem jenom slepej a omlouvám se.)

Druhý návrh - restart má nepřijemný vliv na herbal zahrádky, když to člověk spojí s nějakým pravidelnym chozením do práce tak to ve výsledku dopadne tak, že nemá nárok přes týden sklidit. (Z práce přijdu nejdřív v pět, to je +9h - uzrálo někdy ve dvě ráno, to už jsem v limbu a přes noc se to resetuje, ráno jsem rád, že vím, kolik mám končetin a kterých - lognout se pro zasazení je scifi.) Posunutí kamkoliv do noci nijak nepomůže, ale kdyby přišel restart někdy mezi pátou odpolední a půlnocí, aby člověk zvládnul být online z obou stran restartu a sklidil před a zasadil po něm, tak by se to vyřešilo. Samo o sobě je to minutový přerušení hry, který by třeba kolem šestý odpoledne nikoho moc neprudilo.

(Ano, vím, že se můžu dohodnout s nějakým nespavcem, aby mi kolem druhe/třetí ranní sklidil, nebo aby mi dopoledne zasel, taky to tak řeším, ale je to nešikovný, neohrabaný, nepružný a trochu naprd.)

Hači
Admin

Re: Restarty serveru

Příspěvek#2 » 02 kvě 2016 16:53

Ahoj...

Díky za tvůj návrh. Ale myslím si že dávat restart serveru na odpolední hodiny kdy je na serveru nejvíc aktivity není moc dobrý.

Restarty serveru byly nastavený na 1:00 ranní, protože byl problém se zálohou databáze kdy se zálohovala v 0:38 a ztratila konektivitu s hrou. Ted už je to v pořádku a přesunul jsem restarty na původní hodinu a to je 5:00 ráno.

Co se týká oznamování hráčům ohledně restartu serveru přímo ve hře. Tak to by bylo snad možný ale dělat to kvůli 2 hráčům co jsou v pět ráno onlline by asi nemělo význam. Navíc jsou nastaveny restarty na stejnou hodinu, která se nemění, takže restart serveru jsou vždy chvilku před pátou a to ve 4:58h

Pokud samozřejmě bude víc hráčů souhlasit s tvým návrhem, můžeme se tím zabývat víc. Prozatím zůstane nastavení tak jak je zaběhlí od počátku serveru.

PS: S posunutím restartů na odpolední hodinu ti nikdo nezaručí že server pojede v kuse 24h

Díky
Hači - herní admin, správce, zakladatel
člen týmu TerraSancta.cz

Obrázek

Zpět na “Archiv”